Maple Glimmer


Alcoholic beverage

recette-cocktail-erable-lueur-1200x900
Preparation Time:
1 portion
Metric Imperial

Ingredients

  • 2 oz white Acerum
  • 1.5 oz Maple Pear, and Vanilla Cordial (Recipe in house *)
  • 1/2 tsp absinthe
  • 1 star anise to garnish

* Recipe in house: Maple, Pear, and Vanilla Cordial

  • 1 pear
  • Fine maple sugar (in the same quantity as the weight of the pear)
  • 2 cm vanilla pod
  • Maple water (in the same quantity as the weight of the pear)
  • 1 tsp citric acid
  • 1/2 tsp malic acid

Method

  1. Dans un shaker rempli de glace, ajouter tous les ingrédients.
  2. Agiter vigoureusement pendant 10 secondes.
  3. Double filtrer dans une coupe à cocktail.
  4. Garnir avec un anis étoilé.

*Recette maison : Cordial poire, vanille et érable

  1. Couper la poire en dés et peser.
  2. Placer les dés de poire dans un contenant en verre et ajouter la même quantité de sucre d’érable fin.
  3. Ajouter la gousse de vanille, coupée sur la longueur.
  4. Fermer le contenant et laisser reposer à température ambiante pendant 2 h.
  5. Placer ensuite au réfrigérateur pendant 24 h.
  6. Ajouter l’eau d’érable et mélanger à la cuillère jusqu’à ce que le sucre soit complètement dissout.
  7. Filtrer et mesurer la quantité de sirop obtenu. Pour chaque 100 ml de sirop, ajouter encore 100 ml d’eau d’érable ainsi l’acide citrique et l’acide malique.
  8. Mélanger à nouveau pour dissoudre l’acide et embouteiller. Le cordial poire, vanille et érable se conserve au réfrigérateur environ 1 mois.

TEMPS DE RÉFRIGÉRATION : 24 hours

The Quebec Maple Syrup Producers are not in any way responsible for the identification or presence of allergens in recipes or for the classification of any recipe as vegetarian or vegan.

Alcoholic beverage Recipes

More about Maple

Maple syrup comes in four classifications, according to colour and taste.

At the start of sugaring season, syrup is generally clear, with a lightly sweet taste. It becomes darker and caramelized as the season goes on.

An unopened can of maple syrup keeps for many years.

Once the can is opened, syrup should be kept in an airtight container in a cool place.

100% pure maple butter contains no butter or dairy.

Like all 100% pure maple products, maple butter comes from the sap of the maple tree… and that’s all.